New trends in arthroscopy

City:
Tallinn

WORKSHOP “ NEW TRENDS IN ARTHROSCOPY II “

18-19.09.2008

toimus Tallinnas  II Strorz- Semetron- Eesti Artroskoopia ja Sporditraumatoloogia Seltsi  ühine workshop, kus  käsiltleti ACL rekonstruktsiooni ja puusaliigese artroskoopia diagnostika-ravi temaatikat .

Firma Semetroni  ja EASTS eestvedamisel oli  üritust kandma kutsutud Euroopas selle ala ühed tunnustatumad spetsialistid : Prof W.Petersen,  Dr T.Zatrop ja Dr. M.Lais  Saksamaalt , Dr. Esko Kaartinen Soomest, Dr. Peredistijs Lätist ja meie raskekahurvägi Dr. Madis Rahu ja Dr. Maksim Lugovskoi .

Esimesel sisukal tööpäeval tutvustati erinevate ettekannetega põlveliigese anatoomiat, biomehhaanikat ning  ACL rekonstruktsiooni erinevaid aspekte. Analüüsiti ACL Single – Double Bundle tehnikat ning tänapäeval prevaleeruva Double Bundle tehnika nüansse. Saksa täpsusega selgitati detailselt  rekonstruktiivseid operatsioone  nii verbaalselt kui ka visuaalselt, mida kroonis ACL Double Bundle rekonstruktsiooni Live Surgery demostratsioon  W.Peterseni ning T.Zantropi poolt. Baltikumi poolt tõi Dr. Peredistijs välja Singel Bundle ACL rekonstruktsiooni ning Dr. Madis Rahu Double Bundle ACL rekonstruktsiooni eelised ja võimalikud puudused.

Workshopi teine tööpäev oli puusaliigese artroskoopia päralt. Alguses tutvustas Dr Esko Kaartinen artroskoopilise meetodi ravivõimalusi puusaliigesel ning  Dr. M.Lais  selgitas nii teoreetiliselt kui ka Live Surgery  abil puusaliigese artroskoopilise operatsiooni tehnikat Femuroatsetabular Impingement‘i( FAI) korral. Eelmainitud etteastet toetas Dr. Maksim Lugovskoi oma praktilise kogemuse ülevaatega FAI patoloogia korrgeerimisel  avatud operatsiooni meetodil.

Meeldiv oli taas kogeda, et antud üritusest võtsid osa paljud meie seltsi liikmed, kes said sellega rikastada oma igapäevase praktilise kogemuse pagasit. Mainimata ei saa jätta antud ürituse peaorganiseerijaid –  Inga Kõrgemaad Semetronist ja meie seltsi juhti Dr.Madis Rahu , kes andsid suure panuse selle õnnestunud ürituse toimumisel.

Hannes Haavel

EASTS juhatuse sekretär

10.-11. novembril 2016 toimus Pärnus konverents “Radioloogiste uuringute vastavus artroskoopilisele leiule õla- ja põlveliigese patoloogiate korral“